Vi bor i Omaha!

Hej fina läsare. Hoppas ni mår bra. Det är inte helt lätt att ta in att jag, Carl och vår 13 månader gamla dotter Nora nu bor i Omaha! Vi kom hit igår efter två veckors semester i Kalifornien. Vi ska bo här i fem veckor innan vi flyttar hem till Sverige igen. Anledningen till att vi är här är för att Carl ska jobba. Företaget han jobbar för i Köpenhamn ska bygga en fabrik här och har därför skickat hit honom. Jag är föräldraledig och kommer spendera min allra sista del av föräldraledigheten här. Känns som ett jättespännande familjeäventyr. 


Vårt hus i Omaha

Vi hyr ett hus genom Airbnb och vi har verkligen fått en bra känsla av huset och området vi bor i. Jag kommer att visa er fler bilder från huset i senare inlägg. Huset har en liten trädgård vilket känns mysigt. Vi har kök, matsal, vardagsrum, sovrum, barnrum, flera förvaringsskåp och en källare där det också finns badrum, sovrum och ”allrum”. Ni kommer få se en massa bilder senare under veckan. 

Min plan är även att blogga om vistelsen i San Fransisco och Los Angeles (och ett par stopp däremellan). Får försöka få till blogginlägg när Nora sover. När hon är vaken är det nämligen full fart! 


Två första dagarna i Omaha

Vi kom som sagt hit igår vid 18tiden. Vi hämtade upp hyrbilen, åkte till huset och ställde in väskorna. Sen gick vi en promenad i närområdet. Kändes verkligen som ett lugnt och tryggt område. Så skönt, särskilt när vi har et litet barn. Vi åt middag på en mexikansk restaurang som ligger runt hörnet från där vi bor. 

Idag har vi varit och storhandlat på Walmart (mer amerikanskt ställe får man väl leta efter?). Så stort och vi gjorde nog vår största handling någonsin haha. Sen har vi promenerat till en park som ligger nära och vi lyckades hitta en superbra lekplats! Typ den bästa lekplatsen vi någonsin varit på så det känns verkligen toppen. Där kommer jag och Nora hänga mycket om dagarna. 

Lekplatsen ligger även på väg till busshållplatsen där vi kan ta oss till city eller ett stort köpcentrum. Perfekt! 


Måltider hemma

När man är iväg på semester blir det ju mycket mat ute på restaurang vilket är nice. Men det känns så skönt att ha landat lite här och kunna äta hemlagad mat här i huset. Idag blev det både lunch och middag här hemma. Lyckades hitta glutenfri pasta som jag gillade, härligt! 

Nu ska vi sova efter en lång dag. Ha det toppen och tack för att ni läser ❤️. Lämna gärna en kommentar då jag är nyfiken på vilka som redan hittat hit. Kram!
Kommentarer