Helgen med Farmers’ market Omaha

Hej fina. Hoppas ni mår bra idag. Vi har haft en mysig helg hela familjen i Omaha. I lördags åkte vi till ett ställe som skulle ha lite utställning av lokala skapare samt barnaktiviteter. Det visade sig dock vara ett minilitet ställe som mest sålde stenar, kristaller och ekologiska kroppsprodukter. Härligt för mig men mindre kul för Carl och Nora kanske. Jag försöker hitta tillbaka lite till min spirituella sida som jag hade mycket när jag var yngre. Kristallerna är en del i det. 

Sjö utan vatten

Efter det besöket åkte vi vidare till vad som tidigare varit en sjö men som nu var helt tömd på vatten. Det var i alla fall ett litet promenadstråk där så vi gick med Nora tills hon somnade. Det var helt galet varmt. Man försöker hålla sig i skuggan men vissa stunder på dagen finns det knappt någon. 

När Nora vaknade sen behövde vi hitta en lekplats och vi hittade en spash pad, en lekplats med vatten som sprutar från olika stationer. Perfekt i värmen! Nora älskar ju vatten och bad så det blev hur bra som helst. 


Farmers’ market Omaha 

I söndags var vi först på Farmers’ market Omaha i Aksarben där vi bor. En mysig liten marknad där lokala producenter sålde grönsaker, frukt, dryck, sylt, smycken, kött med mera. Till skillnad från svenska Reko till exempel är det betydligt billigare att handla grönsaker och frukt på denna marknad än i vanliga mataffärer. Hemma är man ju van vid högre priser vilket man även tycker är helt rimligt för närodlat. 

Efter marknaden åt vi lunch på en sportbar. Nora sov så vi passade på. De visade mestadels amerikansk fotboll på TV-skärmarna. Jag åt hamburgare och fick faktiskt gott glutenfritt bröd. Efter lunchen åkte vi till en sjö för att bada. I den var det vatten haha! Det var galet mycket folk och själva sandstranden var inte så jättestor men det var väldigt skönt i vattnet. Vi badade två gånger. 


Labor day 

Idag är det Labor day så mycket har varit stängt och många har varit lediga. Vi åkte till Westroads mall då det kändes för varmt för att låta Nora leka ute. Jag köpte ett par New Balance sneakers som jag kan ha på promenaderna. Blir ju en hel del om dagarna och kan vara skönt att gå i sneakers istället för sandaler ibland. 


Barbie filmen på bio

Det har inte blivit mycket egentid för mig sedan vi kom till Omaha men ikväll har jag varit på bio själv! Såg Barbiefilmen på den lokala biografen. Har velat se den länge och den är ju rejält hypad. Tyckte den var lite charmig, rolig men mest tramsig. Samhällskritisk men inte särskilt inspirerande tyckte jag. Skönt med lite egen stund i en biostol i alla fall. 

Ha en fantastisk dag! Kommentarer