Lugnare tempo

Hej fina. Hoppas ni mår bra idag. Förra veckan hittade jag och Nora på rätt mycket om dagarna. Av någon anledning kände jag att jag ville upptäcka allt man kunde göra här i Omaha så därför blev det inte många lugna stunder. Den här veckan har jag bestämt att vi ska hålla ett lite lugnare tempo. Jag menar, i Malmö brukar vi mest promenera, hänga på lekplatser (och öppna förskolan) och strosa lite i närliggande butiker. Varför ska jag känna att vi behöver göra så mycket mer än så här? 

Ska försöka tänka att vi ska ha ett ”vanligt ” vardagsliv här i Omaha. På helgerna är Carl ledig för det mesta så då kan vi ju göra lite längre utflykter och ta oss an lite större projekt. Det är min plan just nu med start idag. 

Så idag började vi med lång sovmorgon till typ tio. Vi hade en lugn morgon med frukost och lite lek. Sen kom vi ut på en promenad och Nora somnade efter ett tag. Då gick vi hem och jag hann lyssna på min favoritpodd och läsa lite i tidningen Mama. Guld värt med den vilan. 


Noras matvanor

Sen vaknade Nora och då fixade jag lunch till oss. Makaroner går hem hos Nora just nu så hon fick bland annat det. Hon äter helt okej och är villig att smaka på nya saker och så. Sen är hon verkligen ingen bebis som slevar i sig. Hon gillar att plockäta och då och då kan det funka att mata henne med sked. Ofta vill hon då ta skeden och äta själv. Brukar bli blandat resultat då haha. Men hon har alltid gått upp bra i vikt och växer som hon ska så tillräckligt får hon i sig i alla fall. 

Jag ammar ju fortfarande ganska mycket. Framförallt på morgonen innan vi går upp, på kvällen innan hon somnar och sen typ två gånger på natten. Känner att jag inte vill skynda på det här med att sluta amma. Det får bli när det blir. Börjar ju jobba igen i oktober så då lär dagamningen fasas ut ” automatiskt ” i alla fall. 


Lekplatshäng

I eftermiddag har vi hängt i över en timme på den bästa lekplatsen. Den är verkligen så bra. Den ligger i Elmwood park och där finns ju verkligen allt. Idag har det faktiskt varit lite molnigt och blåsigt så det har inte känts för varmt som tidigare att vara ute. Äntligen! Hon träffade ett par andra barn på lekplatsen som hon lekte lite med. Så gulligt när barn liksom hittar varandra. 

Ha det toppen! Kram Maria Kommentarer