Så mycket känslor

Hej fina. Hoppas ni mår bra. Idag vaknade jag och Nora vid 8.30 och tog det lugnt på morgonen. Låg nog i sängen och myste/busade i nästan en timme. Härligt! Sen blev det frukost och jag är så glad över att Nora börjat äta bättre. Hon äter mer och det känns även lättare att få i henne mat utan att fajtas liksom. Äntligen! Hoppas att det håller i sig. 

Hon lär sig så mycket nu och kan verkligen koppla ihop saker bra. Härmar djur och kan känna igen olika djur på bilder och läten. Visar de en zebra på TV härmar hon lätet hon hört att zebran har i vår djurbok t.ex. Och när hon ser katter och hundar ute på gatan härmar hon deras läten. Vi har även tittat på drakdansen (Bolibompa) och hon börjar lära sig dansen till den och andra sånger med rörelser. Säger vi snurra så snurrar hon runt som dom gör i drakdansen. Ser hon en bild på en sol gör hon rörelsen för ”upp stiger solen” i Imse vimse spindel. Utvecklas så mycket. Man hinner knappt med. 

Idag gick det lättare med hennes sovstunder så när nannyn kom vid två hade Nora både sovit och ätit bra. Bästa förutsättningarna! Idag åkte de till en lekplats i stan själva. Det kändes jobbigt i mammahjärtat att säga hej då då Nora var ledsen när de for iväg. Grät och var väldigt känslosam under de två timmarna de var iväg. Men nannyn hade sagt att hon skulle skriva och/eller komma tillbaka om Nora fortsatte vara ledsen men det gjorde hon aldrig så jag hoppades att allt gick bra. Och det hade det gjort! 

Jag har börjat förstå hur det kommer kännas att lämna Nora på förskolan sen. Det kommer vara jobbigt för mitt mammahjärta men så underbart om hon kan trivas även utan sin mamma och pappa ibland. Och det hade gått jättebra idag! De hade varit till en vattenlekplats och Nora hade haft det bra. Fick se några bilder sen. 

Carl kom hem efter åtta någon gång och innan det gick jag på en till promenad med Nora. Hittade en lite trevligare promenadsträcka som jag nog kommer börja gå nu. Fick sjukt ont i kroppen sen men Nora behövde somna igen och att röra på sig är väl alltid bra tänker jag. Till middag blev det pizza. Kommentarer