Taskiga barn på lekplatsen

Hej fina. Hoppas ni mår bra. Det är tuffa mammadagar just nu. Eller framförallt långa dagar då Carl jobbar jättemycket så det är tufft för oss båda. Bryter ihop typ två gånger per dag, har kanske pms men framförallt känner jag att jag inte har tillräcklig energi för min vilda Nora som jag är själv med typ 10-12 timmar varje dag. Jag försöker skapa mig någon slags vardag för mig och Nora men saknar ju umgänget där hemma i Malmö/Sverige. Man träffar ju lite föräldrar på lekplatser så det sociala får man ju lite genom det men kan ju sakna mina mer nära vänner. Men ska försöka se detta som ett spännande äventyr och ta mig tid (som dock är rejäl bristvara) att ta reda på lite mer vad som finns här i Omaha. 

På tal om lekplatser så var jag och Nora på vår stammislekplats igår eftermiddag. Det var många lite äldre barn på 4-5 år där och jag fick för första gången uppleva hur det känns när andra barn är taskiga mot Nora. Hon blev knuffad, fick leksaker kastade och tryckt mot sig och fick höra att hon inte fick vara med och leka. Nora förstår ju inte riktigt än som tur är, men oj så jobbigt för mitt mammahjärta. Att vara mamma kommer att vara så jobbigt och samtidigt underbart såklart. 

Jag försökte säga till barnen och hade svårt att förstå vilka som var föräldrarna då alla föräldrar utom jag satt på bänkar med sina mobiler. Mamman till tjejen som tryckte en hård leksak mot Nora sa i alla fall till sin dotter men tycker verkligen att föräldrar borde vara mer tillsammans med sina barn även på lekplatser. Det är ju ingen förskola man lämnar in sina barn på liksom. Jag använder min mobiltelefon väldigt mycket men när Nora leker eller gör något aktivt är jag alltid med henne. 

Idag tar vi det lugnt. Sitter nu i Aksarben village och dricker en cola zero medan Nora sover. Ska gå hem och fixa lunch när hon vaknar. Hoppas ni har en underbar dag! 


Kommentarer