Tuffa dagar i mammalivet

Hej fina. Hoppas ni haft en bra helg. Min har varit riktigt tuff. Carl har haft långa arbetsdagar hela veckan, ibland har han varit iväg 07-20.30. I fredags var en sådan dag och typiskt nog var Nora precis den dagen väldigt missnöjd med i stort sett allt. Hon grät mycket, kastade all mat på golvet, hällde ut vatten över hela köket och så vidare. Jag bröt ihop två gånger under den eftermiddagen. Det som ändå var gulligt var att en gång när jag grät gick Nora och hämtade ett gosedjur till mig. Som tröst? Kloka tjejen. 

Carl jobbade även hela lördagen och då var Nora sjuk. I efterhand har jag förstått att hon nog började bli krasslig redan i fredags när hon inte var tillfreds med något. I lördags var hon sig inte alls lik och det var så hemskt att se. Hon som brukar vara en riktig vilding ville bara sova på mig hela dagen. Hon hade 39 graders feber och då hon var så olik sig kontaktade vi vårt försäkringsbolag för att stämma av allt praktiskt med att söka vård här i USA. Hon blev egentligen inte sämre under dagen och kunde ändå amma, äta lite och dricka. Det var skönt att hon hade den orken i alla fall. Men mest vilade och sov hon på mig. Vid sjutiden, när Carl också kommit hem, piggnade hon på sig rejält. Grät av lycka när jag såg att hon skrattade och busade igen. Tuffa dagar för mitt mammahjärta men jag är så glad att hon tillfrisknade så snabbt. 

Idag söndag har hon varit sig själv. Sprallig och busig. Så lättad. Hon kommer ju vara sjuk många gånger i sitt liv och det kommer vara så jobbigt för mig. Förhoppningsvis blir man lite lugnare ju fler gånger det inträffar, att man förstår mer och mer att det oftast inte är något allvarligt. Men lätt blir det nog inte! 

Idag har vi hängt i downtown och jag måste säga att jag fick en bättre känsla av Omaha city denna gång. Det var mer liv och rörelse nu på helgen så det kändes mer som en riktig stad. Och vi hittade ett vackert promenadstråk vid vattnet. Shopping känns fortfarande rätt kasst men restaurangutbudet är ändå rätt bra. När Nora somnat gick vi till en fiskrestaurang som heter Plank Seafood och åt ostron till förrätt och fisk till varmrätt. Såklart vaknade hon lagom till varmrätten men det visste vi typ skulle hända för så långa sovstunder har hon sällan nuförtiden. Ikväll har vi ätit grillat här hemma och försökt titta på Netflix med en vild Nora. Puuuhh. 

God natt fina ni! 


Kommentarer