Vi har skaffat en nanny!

Hej fina. Hoppas allt är bra med er. Okej nu kanske rubriken är lite överdriven. Nanny låter som en som flyttar in och tar hand om barnet på heltid. Det vi har gjort är att vi har anlitat en tjej från en förmedling som ska hjälpa mig med Nora ett par timmar om dagen några gånger i veckan nu sista tiden vi är här i Omaha. Carl är oftast borta och jobbar 12-14 timmar per dag nu och det verkar inte bli ändring på det som vi från början hoppades. Jag har fått ont i typ hela kroppen så att ha en tjej som kan promenera med vagnen, klättra upp på lekställningar med mera med Nora ibland kommer vara jätteskönt för mig. 

Jag tvekade ganska länge på om vi skulle ha en nanny. På något sätt känner man att man ”ger upp” och inte ”orkar” ta hand om sitt eget barn. Men, vi har heller aldrig haft någon möjlighet att ha hjälp med Nora innan av t.ex mor- och farföräldrar. Både mina och Carls föräldrar bor ju en bra bit från oss i Malmö. De har såklart hjälpt oss när de hälsat på så vi kunnat vara iväg ett par timmar. Det känns så lyxigt när man ser andra föräldrar ha hjälp av mor och farföräldrar var och varannan dag typ men samtidigt har vi heller aldrig vetat hur det skulle kännas. Man vänjer sig ju. 

Jag ser även fram emot den dagen då Nora kan sova en hel natt utan mig. Jag har nog inte sovit mer än fyra timmar i streck det senaste året. Man går runt och är lite mombie haha. Sen får jag nog ihop mina totala behov sovtimmar men det känns som att sömnen inte blir så kvalitativ när man vaknar för att amma några gånger per natt. Nog med klagande nu haha! 

Jag kom i alla fall fram till att det ÄR okej att nu, när Nora är 14 månader och väldigt energisk, få lite hjälp med henne. Särskilt när Carl jobbar så mycket mer än han gjort i Malmö. Och när jag fått så ont av allt bärande och dragande av vagnen. Så jag ska försöka att inte ha dåligt samvete över det. 


Nanny på deltid

Nu har vi träffat vår ”nanny” två gånger och det känns bra. Hon kommer hjälpa mig 14-16 några vardagar och idag var första riktiga dagen. Min plan var att Nora skulle sova och äta lunch innan nannyn kom. Men alltså, jag gick och gick men Nora somnade aldrig! Efter nästan två timmar gav jag upp då vi behövde gå hem och äta då klockan var efter ett. Sen kom nannyn och vi gick alla tre till lekplatsen. 


Egentid

Då Nora inte sovit var hon egentligen för trött för bus och lek och hon blev även väldigt mammig. Men sen kunde nannyn promenera med henne och jag kunde vila hemma. Fick nog 1.5 timme egentid så jag kunde vila min kropp, starta en tvätt, städa lite och lyssna på podd. Underbart! 

Sen hade jag mer energi att busa och umgås själv med Nora 16-19. Vid sjutiden kom Carl hem och då åkte vi hela familjen till Aksarben village för middag. Vi drack alkoholfria drinkar på en mysig bar och köpte även med sushi dit från ett annat ställe. Schysst att man fick göra så!  Nora kunde springa runt där då det var en stor uteservering som var inhägnad och med mycket space. 

God natt fina ni! 
Kommentarer