Utelåst, Noras utveckling och min rädslaHej fina. Hoppas ni mår bra idag och hade en härlig helg. Vi har tagit det väldigt lugnt. Packat upp och fixat lite i vad som ska bli Noras rum här hemma. I fredags åkte jag från jobbet strax efter fyra men väl hemma upptäckte jag att jag var utelåst och jag fick inte tag i Carl. Vad gör man då? Jag gick och shoppade. Gick till Chanel och köpte lite nytt smink. De är ju så gulliga där inne på Hansa. Man får alltid så bra hjälp med att hitta rätt nyanser och så. Jag köpte mig även en fredagsbukett för att få den där riktiga helgkänslan hemma. 

I lördags gick vi lite på stan och jag älskar verkligen att bo mitt i stan. Det är något jag uppskattar ännu mer nu efter USA. Jag gick in på Mini Rodinis pop up store men då jag handlar i stort sett alla kläder till Nora second hand tycker jag att allt i butik känns dyrt även på rea. Hon har ju inte varje plagg så länge och hon ska ju även smutsa ner det mesta rejält med både mat och smuts ute hehe. Så det blev ingen shopping där. Vi passade på äta lunch på stan, på Dashi vid Davidshall. Åt god phô med risnudlar och kyckling. 

I söndags träffade jag Anna med barnen. Vi var på lekplatsen i Rörsjöparken. Mycket trevligt att ses men Nora var nog lite trött. Hon blev extremt mammig och ville vara uppe i min famn i stort sett hela tiden. Hon har känts väldigt mammig denna helg, kanske har att göra med att jag jobbar igen och brukar vara iväg på vardagarna. Något som funkar jättebra är att inte amma på natten längre! Ammar fortfarande vid nattning och någon/ett par gånger under dagen också när jag väl är hemma. Men att kunna sluta amma på natten är ett STORT steg. 

Nora lär sig så mycket hela tiden nu. Nu gillar hon att peka på saker så ska vi säga vad det är. Hon tycker att kroppen är väldigt spännande och tar på t.ex näsa, öra, öga, mage för att lära sig vad de olika kroppsdelarna heter. Hon blir även bättre och bättre på att koppla ihop saker och ting. Hon förstår att hon har en muminklänning och att boken om mumin är samma figurer och så. Hennes senaste ord är blåbär som hon får i gröten till frukost. Hon är även SÅ mycket bättre på att äta nu. Dels på att äta själv med sked men hon gillar även mat mer än tidigare känns det som. Underbart! 

Nu väntar en hel jobbvecka och idag tänkte jag cykla till jobbet. Det är ingen big deal för de flesta men jag är väldigt trafikrädd så att cykla i stan är ändå en ganska stor grej för mig. Känner att jag vill bli bekväm med det så jag kan skjutsa Nora till förskola sen. Och såklart cykla med henne när hon själv lär sig att cykla. Ha en underbar dag!

 

Kommentarer