KUB ultraljud

 Hej fina ni. Hoppas ni mår bra idag. Nu tänkte jag berätta om KUB, kombinerat ultraljud och blodprov, som jag var på den 24e oktober. Denna gång var jag inte liks nervös som under första graviditeten. Jag hade fått göra ett tidigt ultraljud som visade ett hjärta som slog så även om jag inte kände så mycket gravidsymtom var jag rätt lugn. 

Och KUB gick jättebra. Det är dock lite trist att jag får göra allt sådant här själv under denna graviditet och inte dela det med Carl. Men någon måste ju vara med Nora och barn får ej vara med på ultraljud. 

Faktiskt så passade jag på att fråga hon som gjorde ultraljudet om hon kunde se könet. Hon sa att hon hade en gissning även om hon inte var säker. Jag övertalade henne att såga vad hon trodde, får se om det stämmer. Får veta 8 december. 

KUB gick i alla fall hur bra som helst. Bebis växer och utvecklas i bra. Fick risk 1 på 20 000 som resultat precis som med Nora. När jag gjorde det här ultraljudet var det ändå som att det hände något i mig, jag insåg liksom att jag är gravid och fick en connection till bebisen i min mage. Tidigare hade jag nog inte känt så mycket, knappt förstått. Så det var bra för mig. 

Efter KUB berättade vi om graviditeten för fler och fler vänner och släkt. Veckan efter gick vi ut med den ”offentligt”, det vill säga på sociala medier. Mysigt! Och äntligen kunde jag börja visa gravidmagen som redan är tydlig. Jag valde att berätta om graviditeten för min chef tidigt. Var lite nervös, jag hade ju precis kommit tillbaka från min föräldraledighet. Men det gick jättebra, såklart! :)

Bild från KUB nedan. Ha en toppendag!Kommentarer