Föräldraledig, restaurang Manto och Van Gogh Alive

Hej fina. Hoppas allt är bra med er idag. Idag är min första dag för föräldraledigheten för baby nummer 2. Jag kände att jag behövde en månad innan bf till att vila och förbereda mig praktiskt och mentalt inför tvåbarnslivet så här är jag nu. Det känns så bra! 

Mina föräldrar och bror var i Malmö nu över påsken och Nora älskar verkligen att vara med dom. Skönt med fler som kan roa henne också, särskilt nu när jag är i nionde månaden och behöver vila mycket. Och min kropp klarar inte riktigt att leka med henne på samma nivå. 

Vi mötte upp mina föräldrar och bror i lördags på en lekplats här i närheten och till en början var Nora väldigt försiktig för ovanlighetens skull. Hon stod helt tyst och stilla och tittade på dem men sedan lossnade det och hon ville vara med dom hela tiden hehe. 


Restaurang Manto i Malmö

Jag och Carl passade på att gå ut på date i söndags. Vi gick på Manto i Malmö som är en vegetarisk afghansk restaurang på Nobelvägen i Malmö. Alltså det var så mysigt. Inte ofta vi kan komma ut och göra något bara vi två och det kändes som att personen man var innan man fick barn kom fram. Skönt ibland. Jag åt bland annat en auberginerätt och en god afghansk risotto som jag verkligen kan rekommendera och Carl tog in lite olika mellanrätter. Vi vill absolut besöka Manto i Malmö fler gånger. 

Det hade gått jättebra för mina föräldrar och bror att vara barnvakt. Nora låtsades inte om oss när vi kom hem hehe. Och sedan när de skulle gå till hotellet blev hon ledsen. Hon har verkligen hittat tre favoriter i sitt liv. 


Van Gogh Alive i Malmö

Igår var vi på utställningen Van Gogh Alive på Malmömässan i Hyllie. En färgsprakande konstutställning som Nora gillade i början då det var rörliga digitala skärmar med hans konst på golvet och längs väggarna och dessutom musik. Nora gillade att gå på och trampa på verken som var typ digitala projektorbilder. Sen tröttnade hon efter kanske en kvart och sa mest "Nora gillar nej" och hon tyckte då att det var dags att gå vidare. 

Vi gick då en sväng på Emporia där Nora fick springa av sig lite på innelekplatsen. Sedan blev det lunch på Vapiano där även Nora fick sin egen pastarätt. Nu har mina föräldrar och bror åkt hem till Hudiksvall och jag har Nora på förskolan. Har hittills hunnit med ett bankmöte och ska nu fixa någon lunch innan jag har tid på nagelsalongen. Sen tänkte jag hinna vila en stund innan jag hämtar Nora. 

Hoppas ni har en underbar dag!


Kommentarer