Förlossningssamtal

Hej fina. Hoppas ni mår bra. I onsdags fick jag och Carl komma till specialistmödravården och träffa en läkare för förlossningssamtal. Min förlossning med Nora var väldigt tuff. Långdragen (tog flera dygn innan hon till slut kom ut vaginalt) och på det fick jag en hel del komplikationer som jag som tur är blev av med på ett par månader. Men det första jag sa när Nora kom ut var att det inte blir några syskon men här är vi idag med mindre än en månad till beräknat förlossningsdatum. 

Mötet med läkaren handlade om hur man dels kan undvika ett lika långt förlopp denna gång samt komplikationerna jag gärna vill slippa efter denna förlossning om möjligt. Det var ett så bra samtal och jag gillade verkligen läkaren. Hon var engagerad, tog sig verkligen tiden och tog initiativ till olika åtgärder (typ ringde och pratade med specialist inom smärtlindring) och vi gjorde en plan framåt. Jag ska få komma på tillväxtultraljud nästa vecka och om även denna bebis verkar stor (Nora vägde 4135 g) kommer de nog sätta igång mig innan hon väger fyra kilo. Väldigt tackssm för detta möte och plan. 

I helgen har vi varit på hemmaplan. Hängt på lekplatser och njutit av våren som äntligen verkar ha kommit till Malmö. Igår firade vi att jag och Carl varit ett par i 16 år! Häftigt ändå att vi varit ihop så länge. 

Nora pratar väldigt mycket nu, allt fler flerordsmeningar som ofta låter som befallningar 😄. Typ ”mamma sitta där”, ”mamma städa där” och sen sjunger hon mycket, hela sånger, som Lilla Snigel, huvud axlar knä och tå, Drakdansen m.m. Hon väger nu över 13 kg enl vågen hemma och behöver strl 98 i byxor. Växer och utvecklas mycket ❤️. 

Jag njuter av att vara ledig, inte minst nu när vädret är härligt. Idag går jag lite i second handbutiker i stan. Hittar mest till Nora och tjejen i magen. Ha en underbar dag!


Kommentarer