Hallongården och Arriesjön

Hej fina. Hoppas ni mår bra. I helgen besökte vi Hallongården här i Skåne. Ett jättemysigt ställe med café, getter att mata/klappa, liten lekplats och självplock. Vi skippade självplockningen då Nora inte riktigt var i mode för det men nästa gång kanske! Nora älskar djur och ville till getterna hela tiden. Hon blev jätteglad när de åt från hennes hand. 

Efter Hallongården åkte vi till Arriesjön där vi tänkte promenera lite. Vi började med att doppa fötterna i sjön och när vi frågade om Nora ville det klädde hon av sig alla kläder och doppade sen hela underkroppen. Modiga badtjejen! 

Igår och idag har varit lite kämpiga med Noras trots. Eller allt har gått bra och hon har varit jätteglad på lekplatserna fram tills det är dags att sätta sig i vagnen och gå därifrån. Jag är ju själv med barnen på eftermiddagen med Alva i bärsjal så det är svårt för mig att lyfta upp Nora. Särskilt när hon trotsar och kämpar emot. Lägger sig ofta på marken, skriker och sparkar. 

Vill inte riskera att Alva skadas och det krävs ofta några försök innan jag till slut får ner henne i vagnen och knäppa spännena. Man blir ju helt slut både fysiskt och psykiskt. Att muta med glass funkar ibland men man hade typ behövt ha glassen redo innan typ då hon ofta sen skriker tills vi köpt glassen och hon får den i sin hand. Tips på vad man kan säga/göra för att processen ska gå enklare? 😄

Jag fick veta att Nora ofta tar initiativ till pysselstund på förskolan så nu har jag ordnat en liten pyssellåda här hemma. Hon älskar den! Så mysigt att pyssla tillsammans 🥰. 

Alva mår bra nu men hade inte bajsat på nästan en vecka vilket vi föräldrar såklart var lite oroliga kring. Men så idag bajsade hon äntligen! Sådant man blir glad av som småbarnsföräldrar 😄. 

Ha en underbar kväll!

Kommentarer