Med Alva på akutenHej fina. Hoppas ni mår bra. I söndags kväll fick Alva över 38 graders feber. Eftersom så små barn inte ska ha feber åkte vi in till akuten. Mina föräldrar var på besök och kunde ha hand om Nora. Det var lång väntetid men vid 22-tiden fick vi komma in på en första kontroll. Sen kom vi vidare in till ett eget rum där fler prover togs. Jag och Alva fick sen spendera natten på akuten och barninfektionsavd på sjukhuset. Febern hade dagen efter gått ner och prover visade inte på urinvägsinfektion så vi fick åka hem på eftermiddagen. 

Dagen efter missade jag när de ringde mig (mitt i blöjbyte) men jag tänkte att de mest ville stämma av innan de skrev ut oss helt vid 12 som var avtalat. Det går heller inte att ringa tillbaka eller spåra vem som ringt från Regionen. När jag senare loggar in på 1177 finns en notis om att läkare försökt nå mig ang att bakterier i Alvas blod påvisats. Inget bra tecken så jag, Carl och pappa (läkare) ringer infektionsavd och pushar för att få komma in igen. Svaret vi får är att läkarna gått hem men de ska kontakta oss dagen efter. Carl fick till slut prata med en läkare som sa att vid minsta försämring ska vi åka in till akuten igen. Alva får lite högre feber så vi bestämmer oss för att åka. 

Väl på akuten träffar vi samma läkare som förra gången och efter fler prover och undersökningar får vi veta att tidigare blodprovet var kontaminerat och felaktigt. Så inga bakterier i Alvas blod tack och lov utan det är en förkylning hon dragit på sig som ger snuva och lite feber. 

Skönt att höra! Nu har inte Alva fått mer feber vilket känns skönt men vi fortsätter att ta tempen lite då och då.

Nu har mina föräldrar åkt hem. Tur att de var här när Alva blev sjuk. Nora älskar att vara med dom. Hon är inte alls lika trotsig mot dom som mot oss 😄. 

Kommentarer